Hvordan registrere et nytt firma?

Før du starter et firma er det mye du bør ha i orden. Du må vite hvordan selskapet skal etableres, hvilke tillatelser du trenger og hva slags forretningsmodell du vil benytte deg av. Du må også bestemme om du skal være arbeidstaker eller selvstending næringsdrivende. Det er også nyttig å finne ut om det er en hobby du skal drive med, eller om hovedfokuset skal være på næringsvirksomhet.

Velg en organisasjonsform

Velg en organisasjonsform - Hvordan registrere et nytt firma?

Det finnes en rekke organisasjonsformer som kan passe for deg. Dette kan være et enkeltpersonforetak, et aksjeselskap, en stiftelse, et ansvarlig selskap, et samvirkeforetak eller en norsk avdeling av et utenlandsk foretak. Når du har funnet ut av hva slags organisasjonsform du skal ha, kan du gå videre til neste steg.

Vær nøye med regnskapet

Noe av det aller viktigste å gjøre rett, er regnskap. Du vil ha ulike plikter når det gjelder regnskap avhengig av hvilken organisasjonsform du velger. Det er mildere krav til enkeltpersonforetak, men strenge krav til de andre organisasjonsformene. Derfor kan det godt være en god idé å ansette en regnskapsfører som kan hjelpe deg. Han eller hun kan også hjelpe deg med å finne ut hva du kan få tilbake på skatten.

Registrering av firmanavn

Noe som mange ikke tenker på, er at det finnes ulike krav til hva navnet på firmaet ditt kan være, avhengig av organisasjonsform. Dette vil du få mer informasjon om når du skal registrere firmaet ditt.

Vi håper at du får registrert firmaet ditt så fort som mulig, slik at du kan komme i gang med det du har mest lyst til. Vi ønsker deg lykke til i oppstartsfasen.