Hvordan registrere et firma?

Avhengig av om du starter et enkeltpersonforetak eller et AS, finnes det ulike måter du kan registrere et firma på. I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på hvordan starte et enkeltpersonforetak.

Hvordan starte et enkeltpersonforetak?

Hvordan starte et enkeltpersonforetak - Hvordan registrere et firma?

For å starte et enkeltpersonforetak må du logge deg inn på Altinn med din ID. Deretter må du klikke på “Samordnet Registrering”. Så må du velge hva slags enhet du vil registrere. Deretter velger du enkeltpersonforetak. Til slutt må du gå igjennom de ulike stegene for å registrere deg.

Du må registrere en adresse og ikke minst et navn på firmaet ditt. Når du registrerer et enkeltpersonforetak må dette firmanavnet inneholde ditt eget navn.

Hva vil det si å starte et enkeltpersonforetak?

Hva vil det si å starte et enkeltpersonforetak - Hvordan registrere et firma?

Det er ulike regler og hensyn du må følge når du starter et enkeltpersonforetak. En av disse tingene er at du har bokføringsplikt. Dette betyr at du må føre opp alle transaksjonene dine inn og ut av firmaet. Dette vil si at du må føre opp inntektene dine når du får den neste skattemeldingen din. Derfor er det absolutt lurt å ansette en regnskapsfører som kan hjelpe deg med dette, hvis ikke må du begynne å føre regnskapet selv.

Noe du må ta stilling til når du skal starte ditt eget firma, er om du vil ha muligheten for å motta oppringninger fra telefonselgere, for eksempel. Dette er det svært populært å reservere seg mot, så kanskje det er noe du skal vurdere også?

Helt til slutt vil vi minne deg på viktigheten av å registrere deg i MVA-registeret. Dette gjelder kun deg som driver et enkeltpersonforetak som har omsatt for mer enn 50 000 kroner i løpet av et år. Dersom du ikke selger momspliktige varer og tjenester trenger du derimot ikke å registrere deg.