Hvordan registrere et AS?

Når du skal starte et firma, må du velge om du vil starte et enkeltpersonforetak eller et AS. I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på hvordan du starter det sistnevnte.

Hvordan starte et AS?

Hvordan starte et AS - Hvordan registrere et AS?

Det kan lønne seg å gjøre research når det kommer til aksjeselskap, ettersom det ofte dukker opp nye regler knyttet til dem.

Når du først skal lage et AS, må du finne et navn og et formål. Dette betyr at du må finne et navn som ingen andre har. Navnet må være lengre enn tre bokstaver og inneholde “AS”, som står for aksjeselskap. Det finnes en del regler angående hva navnet kan inneholde, så vi anbefaler deg å sjekke dette.

Det finnes overraskende mange offentlige selskaper som er aksjeselskap. Kanskje du skal oppdatere kunnskapen din om dette?

Hva gjør jeg videre?

Deretter må du velge et styre, noe ethvert AS trenger. Det må være en eier, et styre og en daglig leder. For å kunne starte et AS må du også ha aksjekapital. Standardkostnaden for dette er 30 000 kroner, men du kan trygt starte AS med mer penger enn dette. Det er også regler som omhandler hva slags kapital denne startkapitalen kan være, så dette er også noe du bør sjekke.

Du må deretter registrere deg i foretaksregisteret og fylle ut stiftelsesdokumenter. Så må du opprette en bedriftskonto for aksjeselskapet. Til sist må du registrere deg i Foretaksregisteret.

Etter dette er firmaet startet!