Bør jeg starte enkeltpersonforetak eller AS?

Noe mange ikke er helt sikre på når de er i oppstartfasen, er om de skal starte et AS eller et enkeltpersonforetak. I denne artikkelen skal du få nærmere svar på hva du bør velge, avhengig av hva slags situasjon du er i.

Hva er forskjellen på et enkeltpersonforetak og et AS?

Det som er hovedforskjellen på et enkeltpersonforetak og et AS er at du trenger startkapital for å starte et AS. Dette er fordi det er et aksjeselskap. Det vil også kreve at du har et styre, en eier og en daglig leder. Når det kommer til enkeltpersonforetak så vil du som person være ansvarlig for foretaket og deres økonomiske situasjon. Dette betyr at du vil gjøre selvangivelsen/skattemeldingen din med inntektene du har hatt fra enkeltpersonforetaket ditt.

Noe som kan være nyttig å huske på er at det er forskjellige regler for et AS og et enkeltpersonforetak. Så dette er noe du bør sette deg inn i.

Hva bør jeg velge?

Hva bor jeg velge - Bør jeg starte enkeltpersonforetak eller AS?

Det er noen spørsmål du bør stille deg selv først. Deretter kan du følge oppskriften på hvordan du kan starte ditt eget AS eller enkeltpersonforetak.

Disse spørsmålene er:

* Hva skal jeg drive med?

* Tror jeg at jeg kommer til å tjene mer enn 50 000 kroner det første året?

* Har jeg potensielle investorer?

* Skal dette overta min nåværende jobb?

* Er det et hobbyprosjekt?

Når du har svart på disse spørsmålene kommer du til å finne ut om det er et enkeltpersonforetak eller et AS du bør starte. Kanskje du kan starte et enkeltpersonforetak og deretter gå over til å drive et AS? Det er mange alternativer!